Áttekercselő vágó gép 1,2 m


A gép rövid ismertetése:

A gép műszaki kialakítását tekintve egy darab tekercs befogadására alkalmas, aminek behelyezését a gépbe épített beemelő szerkezet könnyít meg. A papír a továbbító hengereken, valamint a hasító késeken keresztül jut el a késztermék feltekercseléséig. A feltekercselő kettő tartóhengeres, és egy terhelőhengeres kivitelű. A feltekerő tüske nincs meghajtva, de az azt körülvevő három henger hajtott. A késztermék elszedése, papírvégek kezelése (elvágása és ragasztása) és a csomagolás a gépkezelő feladata. A különféle anyagoknak a gépen történő vághatóságát próbával lehet eldönteni. A gép az anyatekercset pneumatikusan szorított meghajtó hevederrel, beállítható feszítéssel hajtja.

A gép 24 db külön-külön állítható, együtt kiemelhető,külön - külön kiiktatható, pneumatikus szorítású és zárású körkés egységgel felszerelve.

 

A gép működése:

Az anyatekercset a gép befogadó részére be kell gördíteni és azt a gép felemeli, és rögzíteni kell a tengelyen, majd a gépbe befűzni, rögzíteni a végeket a fogadó tengelyen lévő csévék vagy tengely alá. Az anyatekercs meghajtását szolgáló hevedert egy kapcsolóval működésbe kell hozni. A gép a tekercset az előre beállított szélességekre vágja (körkésekkel). Az anyatekercset, és a fogadó csévéket (amennyiben csévékre tekercselnek) mechanikus úton lehet rögzíteni. A vágáshosszat a gép központi vezérlőjében, magyar kezelőfelületen lehet állítani. Az anyatekercs oldalállítása kézi kerékkel történik. A gépet gombnyomással el kell indítani, és a beállított hossz (vagy átmérő) alapján a gép automatikusan megáll. Az elkészült tekercset kézzel ki kell gurítani, a vágást és a ragasztást elvégezni. A keletkezett papírvéget bekapatva a gép ismét indítható.

A gép fontosabb paraméterei:

Gépen átmenő szélesség

1250 mm

Papírfajta

Üvegfátyol vagy 80 – 300 g/m2

Hasító kés

24 db

Vágható szélesség

50 mm-től  10 mm-es lépésekkel

Pályasebesség max.

200 m/perc

Késztermék szélessége

Hasítástól és tekercsszélességtől függő

Késztermék hossza

Igény szerinti, max. átmérője 200 mm    

Villamos teljesítmény

3x400V, kb. 4 kW + kompresszor

(a kompresszor nem tartozék)

Sűrített levegő igény

6 bar, kb 200 nl/perc

A gép vezérlésének központját a PLC képezi, amin megjeleníthetők az előre meghatározott (vagy időközben felmerült) paraméterek pl: teljesítmény, sebesség, üzemidő, elkészült darabszám. A gép motorjait inverterek működtetik, amik energiatakarékosan biztosítják a gép bármilyen fordulaton (10%-tól) történő üzemelését.

A gépet más, az Önök igányei szerinti kiépítéssel is legyártjuk.

 

Partnereink